Tõnu Õnnepalu elulugu ja karjäär

Lünkade täitmise ülesanne

Täida lüngad, seejärel vajuta "Kontrolli", et kontrollida oma vastuseid. Kasuta "Vihje" nuppu, et saada teada lünga esimene täht. Sa saad vajutada ka "[?]" nuppu, et saada vihje. Vihjete eest kaotad punkte!
Tõnu Õnnepalu sündis 13. septembril . aastal agronoomi pojana. Oma kooliteed alustas Tõnu Õnnepalu Tallinna . koolis. Praegune Tallinna Põhikool.
Gümnaasiumihariduse sai Tõnu Õnnepalu toonases Tallinna 3. Keskkoolis. Praegune Tallinna Lilleküla Gümnaasium. Kõrghariduse omandas Tõnu Õnnepalu toonases . Praegune Tartu Ülikool. Lõpetas bioloogiateaduskonna 1985. aastal . Töötas aastatel 1985 - 1987 Hiiumaal Lauka kaheksaklassilise kooli . Töötas aastatel 1989 - 1990 ajakirjas toimetajana. Hiljem oli vabakutseline kirjanik Hiiumaal Kõpus ja Tallinnas. Ta on elanud ka .
Tõnu Õnnepalu kolis Hiiumaalt Roosna-Allikule. Mõni aeg tagasi müüs ta oma Hiiumaa elamise maha ja ostis Järvamaale mõisa lähedale vana kollase maja, sest sealtkandist on ta juured. Esimesed ilmusid 1984. aastal ajalehes Sirp ja Vasar. Kirjandusse tuli Tõnu Õnnepalu - "Jõeäärne maja", mis ilmus 1985. aastal. Tõnu Õnnepalu on olnud Kirjanike Liidu liige aastast .